Skip to main content

Què és el consum conscient i transformador?: fem una aproximació a les característiques i les principals problemàtiques que genera la societat de consum o la "cultura de consum" actual, i a partir d'aquí suggerim coses que podem fer en el dia a dia per alimentar una nova cultura del consum.

Consumir menys viure millor: 1000 i una dubtes i un munt d'idees pràctiques per a un consum conscient. Un espai per a conèixer-nos i connectar-nos. De manera amena i participativa, compartirem les nostres dubtes i dificultats, i també respostes, idees pràctiques, contactes, etc.

Què és això de les economies col·laboratives?: explorem quina ha estat l’evolució recent de l’experimentació col·lectiva en noves pràctiques per a satisfer necessitats de manera sostenible (grups de consum ecològic, horts comunitaris, bancs del temps, compostatge comunitari, etc). I analitzem quines són les potencialitats i reptes d’aquestes iniciatives, i explorarem alguns casos concrets.

L'art de repartir el pastís. Taller d'economia domèstica amb perspectiva CCT: proposem un espai on compartir eines i alternatives per a enfocar la gestió de l’economia domèstica, no només dels diners sinó també d'altres recursos com són: el temps, les habilitats, els coneixements, etc. Plegats desemmascarem tot el que omple la cistella domèstica: allò visible i allò invisible que influeix a l'hora de prendre decisions.

Barregem-nos: la finalitat d’aquesta activitat és oferir un espai de trobada intergeneracional on compartir vivències , experiències que puguin ajudar a donar un enfoc nou a la nostra manera d’abordar el nostre consum i model de vida.

Què vol dir menjar sa?: criteris per manejar davant el vendaval d'informacions, estudis científics, macrobiòtica, vegetarianisme, aliments miracle, dieta Montignac i mil i una més ... Ens arriben tones de dades sobre alimentació, i no és fàcil aclarir-nos ... Des dels nostres dubtes del dia a dia, compartirem informació i idees que ens ajudin a formar criteris que ens permetin filtrar i separar el gra de la palla.

Alimentació sostenible, idees pràctiques per menjar cuidant l'entorn: de manera amena i participativa, compartirem dubtes, dificultats, i, sobretot, idees pràctiques per al dia a dia. Coneixerem alternatives per apropar-nos a un consum més "agroecològic" (diferents models de grups de consumidors/es, botigues, mercats, cistelles a domicili ...).

No tinc temps! Com organitzar-te per viure la vida que vols: sovint els nostres somnis i valors i la nostra quotidianitat són massa diferents, i ens costa treure una estona per dissenyar el nostre camí. Aquest taller és un espai per a, mitjançant dinàmiques pràctiques, reconèixer els nostres somnis i els nostres embussos, i per fixar-nos horitzons i fites a mitjà i curt termini.