Skip to main content

Álvaro Porro

(L'Álvaro va abandonar la plantilla del CRIC l'estiu del 2014, però ha continuat ajudant voluntàriament. És cofundador de la revista i va ser director del CRIC entre 2009 i 2013).

Vaig venir a viure a Barcelona, després d'una època d'activisme internacional a Amsterdam, per les protestes altermundialistes de Barcelona 2002, i en aquell moment va començar la meva història/idil·li amb el CRIC. Des de llavors, anys d'aprenentatge, intensitat, assaig-error, descobriments i sobretot obrir camí en això del consum conscient. Sóc un dels veterans del grup però cada dia aprenc alguna cosa. El que més he fet és investigar i escriure per a la revista i fer xerrades i tallers, així com col·laboracions amb mitjans de comunicació i coordinar diversos projectes; però aquí es toquen totes les tecles. Vaig ser director del CRIC durant quatre anys, en què vaig aprendre molt de l'art de coordinar, però la cultura de funcionament col·lectiu de l'equip m'ho va posar fàcil. Amb l'arribada de la paternitat vaig rebaixar la meva dedicació i traspassar aquesta funció. Dues de les coses de les quals estic més orgullós del que he fet al CRIC són la secció El Divan a Opcions i la coordinació d'una recerca acadèmica de llarg recorregut en un projecte de col·laboració entre el CRIC i el Centro de Estudios e Información Medio Ambiental de la Universidad Complutense de Madrid. Després de 13 anys de dedicació professional al CRIC vaig dedicar-me a coordinar el projecte estArter (un espai formatiu per a projectes col·lectius i transformadors), entre altres coses. Si he de triar algun número preferit de la revista diria que el 16 sobre Iogurt, el 23 sobre Peix, i el 44 sobre Economies Comunitàries.

 

Anna Garcia

Crec en el poder de les accions individuals per propiciar canvis trascendents, és a dir d'impacte positiu en l'entorn i els altres. Per això una constant recurrent a la meva trajectòria professional ha estat la participació com a comunicadora externa de projectes socioculturals i comunitaris. La concretització més destacable en aquest sentit va ser la fundació i gestió durant cinc anys de l'empresa social d'alimentació ecològica Pachamama, una de les pioneres a Catalunya en oferir el servei de cistelles a domicili, i l’única amb distribució en bicicleta. Es tractava, sobretot, de divulgar una opció de consum responsable, de proximitat i sostenible.
Llicenciada en periodisme, per mi aquesta formació representa un vehicle per aportar el meu granet de sorra en la construcció d'una societat més enfocada a les persones. En aquest sentit, és amb entusiasme que començo la meva etapa com a investigadora i redactora a Opcions, que considero un referent important en periodisme d'investigació.

 

Isabel Atela

            

... microbiologia... faig de profe d'anglès... busco... amb un grupet muntem un LETS... busco... consum responsable!... munto una distribuïdora de productes ecològics... busco... llavors vaig conèixer el que abans era el hobby-CRIC... al 2002 m'hi vaig incorporar laboralment. He fet tota mena de feines al CRIC;  les més constants han estat participar en les decisions com a grup, encarregar-me de la publicitat i polir textos... intento aportar una visió global, fresca i pausada, assenyada... i també intrèpida!... hort al terrat...hort a terra!... experimento...intento transformar...

 

José Manuel Alonso

Després d'uns quants anys fent feines de tota mena i campanyes de consum responsable a Andalusia, vaig arribar a Barcelona el 2007 amb la idea d'ampliar mires estudiant economia ecològica ... i em va encantar, la veritat. Però quan vaig acabar la tesina, vaig decidir que preferia descansar d'"observar el món" i que preferia "modelar el món". Així, després d'uns anys fent feines en associacions de base, una mica de percussió i iniciar una convivència neorural, vaig conèixer l'equip del CRIC i vaig començar a colaborar-hi eventualment fins que finalment m'hi vaig incorporar l'octubre de 2012.

 

Miren Rekondo

Això del consum conscient crec que em ve de casa: sóc filla de cuiners bascos que sempre m'han transmès la importància de la qualitat i la proximitat dels aliments. La primera porta per conèixer el CRIC i la revista Opcions va ser estudiar Ciències Ambientals, després van venir altres portes com l'Hortet de l'Autònoma i la Plataforma Transgènics Fora. Després d'uns anys treballant d'educadora ambiental i fent recerca en educació ambiental a la universitat, arribo al CRIC atreta per la seva visió del consum conscient i amb ganes d'aportar alguna cosa a la vessant educativa del projecte. Ara mateix em dedico a coordinar les àrees de Comunicació i Formació del CRIC, tot un repte!

 

Montse Peiron

 

Montse

Vaig començar la meva carrera professional com a professora universitària d'Informàtica, de fet tenia una plaça titular a tocar... Ja m'agradava, però sentia que dedicar la vida a allò no m'ompliria prou. Vaig començar a rondar per grups ecologistes, de solidaritat... Quan en una xerrada vaig sentir a parlar del "consum responsable" vaig veure clar que allò era lo meu. Canvi de rumb dràstic, sense encomanar-me a Déu ni al diable, agafo el relleu en el timó de l'aleshores incipient CRIC... i aquí ens teniu, una quinzena d'anys més tard! Amb un equip tan potent, palpitant i entranyable com podeu intuir en aquesta pàgina i que ens ha portat a tenir tres milers de subscriptors. Dirigeixo la revista i hi faig recerca, redacció i edició.

 

Ruben Suriñach Padilla

Llicenciat en Economia per la Universitat de Girona, em vaig incorporar al CRIC l'estiu del 2007 fent les pràctiques finals de la carrera... des de llavors ha plogut molt! Al CRIC he desenvolupat tasques de recerca, comunicació, coordinació general, xerrades i formació, gestió comptable i  alguna cosa més!  Actualment, després de 7 anys de dedicació professional al CRIC, hi estic menys hores, ja que em dedico principalment a  coordinar el projecte Balanç Social de la Xarxa d'Economia Solidària.

 

Toni Lodeiro

Tinc 36 anys i una filla de 5. Amb 20, vaig connectar amb els moviments socials de la meva ciutat, A Coruña, i poc després em vaig fascinar pel consum conscient (amb 22 vaig dinamitzar el meu primer taller sobre el tema). En aquella època vaig descobrir la revista Opcions, que em va enamorar des del primer dia. Després vaig viure uns anys a Bilbao i a una petita comunitat rural a Navarra.

Als 30 vaig publicar el llibre "Consumir menos, vivir mejor", i poc després em vaig adonar que m'havia "especialitzat" en això del consum. Fa uns quants anys que vaig venir a viure a Catalunya, i la meva col·laboració i amistat amb la gent del CRIC s'han anat estrenyent a poc a poc, i quan me n'he adonat... estic escrivint aquestes lletres per a aquesta web. Treballo sobretot a la revista, però acostuma a caure algun taller, un cop de mà a Comunicació...



 

A més, tenim amics i amigues que ens ajuden desinteressadament amb molts cops de mà. La Betty Navarro fa des del primer número la majoria de les fotos d'Opcions, tenim les il·lustracions de la Gisela Bombilà i el Carlos Velasco, la Clara Cuennet, la Bàrbara Carbonell, la Glòria Carrera, la Marta Batalla i la Laia Farrera fan moltes correccions i ens ajuden amb vàries altres coses, i l'Arcadi Oliveres fa difusió de la revista per tot arreu on fa una xerrada...

Moltes altres persones heu contribuït al projecte, amb una subscripció incondicional des del principi, amb donacions, escrivint articles, explicant-nos que la nostra feina us sembla útil i aportant idees, formant part de l'equip o col·laborant-hi de valent durant una temporada (Milanka Ljubojevic, Ana Perea, Elena Galán, Mariel Vilella, Johny García, Carlos J. López, Sònia García, Lily Gallamini, Cristina Linares, Susana Montón, Mer Moreno, Bea Fernández, Muntsa Busquets, Pep Sansó, Tom Walton, Eduardo Esclapés, Pablo Braza, Mirjana Farkas, Xavi Bayle, Laura Aubert, Pau Ricart, Noe Lavado, Sandra Coral, Carles Porcel, David Miño, Elena Álvarez i Victor, Elena Sixto, Marga Capella, Olga Miró...), posant la llavor d'on ha brotat el que avui som (Joan Torres)... Això no seria possible sense tots i totes vosaltres. Gràcies!