24/04/2013 - 10:58
El consum és un fenomen poc treballat al llarg de l’educació secundària malgrat ser un eix vertebrador de la nostra societat, i per això al CRIC hem creat una activitat educativa per abordar-lo a partir del diàleg entre les diferents àrees de coneixement.
En concret, hem triat el consum de roba ja que és un dels primers objectes de consum que els i les joves trien i és de vital importància en la construcció de la seva identitat. Aquesta proposta didàctica pretén acompanyar-los en aquest procés per tal que l'alumnat tingui més elements per reflexionar i actuar de forma més autònoma.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
La roba permet establir un diàleg entre la complexitat del món, tot coneixent el sistema de producció global de la roba, i el jo, tot explorant què hi ha darrera del consum de roba a nivell personal.
Es planteja el crèdit de síntesi com un procés de creació, en el que s’explora el món del consum de roba a través de fonts documentals diverses, de l’entorn proper, i d’un mateix/a, per a poder presentar una creació final que ho integri tot plegat des d'una mirada pròpia.
- Quanta roba hi ha a les botigues! La comprem tota?
- Buf! Comprar roba també té impactes ambientals?
- Som el que vestim, o ens vestim com som?
- Made in... d'on ve la roba que comprem?
- Ja ha passat de moda! Què en fem quan ja no mola?
- És car o barat? De què depèn el preu de la roba?
Proposta didàctica completa
Contacte: formacio-cric@pangea.org
93 412 75 94/ 699 53 05 35
Envia un nou comentari