04/11/2013 - 21:24
En el Quadern d'aquest número no analitzem un producte, sinó que ens fixem en les economies col·laboratives o comunitàries: el creixent fenomen social de persones que s'organitzen col·lectivament per buscar maneres de satisfer les necessitats del dia a dia d'una manera alternativa a la convencional.
Vivim una explosió d'iniciatives col·lectives per a la producció í el consum, tant dins del món activista com en el convencional.
Des de compartir en lloc de comprar fins a la producció participativa de programacions culturals, passant per l'ajuda mútua en habilitats, els projectes col·lectius d'habitatge... etc.
A la Guia Pràctica hi tenim una selecció d'un centenar de serveis o béns d'àmbits diversos que s'ofereixen mitjançant fórmules col·laboratives. També n'hem fet una versió digital.
Les experiències col·laboratives donen consistència a una ona de fons transformadora, que pot acabar esquerdant unes estructures econòmiques i polítiques cada cop més obsoletes.
Altres continguts d'aquest número 44:
Món en moviment: Diversions de carrer amb sentit, assegurances ètiques, idees per consumir menys roba i que sigui sense treball esclau, més fórmules per compartir vehicle...
Fa anys i panys que em dura! Per evitar deterioraments prematurs, oferim una recopilació de pràctiques per mantenir els nostres objectes i llars en bon estat.
Una transició elèctrica... que potser ens perdrem? Avui a molts països s'està expandint la generació distribuïda d'electricitat mitjançant plaques solars fotovoltaiques, que poden abastir l'autoconsum de llars. Malauradament, el govern espanyol està legislant per posar-hi traves i preservar els interessos de l'oligopoli elèctric.
Justament mentre aquest número s'estava imprimint, una àmplia aliança del moviment ecologista, veïnal i de consumidors ha engegat la campanya Bájate la potencia, com una de les respostes ciutadanes a la "reforma elèctrica" del govern.
Envia un nou comentari