Skip to main content

Electricitat Renovable, Cooperativa... i Descentralitzada

2 set 2013 - 17:48 | 1 comentaris

<text actualitzat l'octubre del 2015>

Gràcies per compartir-ho:

Reflexionant sobre economies col·laboratives i iniciatives comunitàries

1 set 2013 - 17:48

Estem preparant un proper número sobre economies col·laboratives i iniciatives comunitàries en Sostenibilitat i volem compartir algunes de les preguntes que ens fem per si voleu reflexionar sobre aquest tema amb nosaltres en els comentaris a aquest post.

Gràcies per compartir-ho:

Nou número sobre detergents

25 jul 2013 - 17:48

Després de dos mesos de recerca ha sortit del forn el nou número d'Opcions, amb el quadern central dedicat als detergents per a roba i plats. Onze anys després del nostre primer estudi sobre detergents per a roba, al número 2 de la revista, hem recollit un munt d'informació i opcions per compartir. En resumim unes quantes:

  • Tenim detergents ecològics i de fabricació local! De les marques bioBel i Ecotech. I un detergent ecològic en el qual les matèries primeres s'obtenen seguint els principis de Comerç Just, de la marca Talybe. I tots es poden comprar a granel!
  • L’ingredient més perjudicial per als rius i llacs són els fosfats, encara omnipresents als detergents convencionals per a rentavaixelles. Per això en aquest cas és particularment important fer servir detergents ecològics.
  • Per les pressions de la indústria de la detergència, als detergents convencionals encara no s’han prohibit ni limitat diversos ingredients no biodegradables, que es fan servir molt.
  • No és que els detergents ecològics rentin menys que els convencionals; és que aquests renten “massa”.
  • No rentem la roba a més de 40º, però quan rentem els plats no escatimem temperatura; ens faria gastar més detergent.
A més, com sempre tenim les altres seccions plenes de contingut:
  • Món en Moviment: opcions conscients en habitatge, electricitat... fins i tot en mòbils!
  • Comprar a granel és un hàbit òptim per frenar la proliferació d'envasos, i omplir molt més a poc a poc la galleda d'escombraries dels envasos. A la revista presentem un bon nombre de comerços on ho podem fer, se n'estan obrint forces que venen aliments secs i també detergents.
  • La incineració de residus és tòxica per a la salut, insostenible perquè requereix mantenir o incrementar la generació de residus, i caríssima. I la paguen els ajuntaments, és a dir els ciutadans. A la revista expliquem tots els perquès.
A continuació us donem un avançament de la resposta a una de les preguntes que ens hem fet: Però, renten bé, els detergents ecològics?
Gràcies per compartir-ho:

Hem llençat un 8% menys de residus que l'any passat

17 jul 2013 - 17:48

Al nostre últim número dèiem que la generació de residus per cap a Catalunya estava baixant, des de l'inici de la crisi. S'acaben de conèixer les dades de l'últim any, i diuen que segueix la tendència: hem llençat un 8% menys de residus que l'any passat. Boníssima notícia, que té a veure amb la crisi per la disminució del consum, però també amb una millora de la gestió en alguns municipis i una major presa de consciència de la població. Llàstima que la recollida selectiva està estancada, seguim llençant al voltant d'un 60% de la brossa al rebuig, i això és excessiu (diversos països baixen del 50%, i Àustria arriba a només un 30% d'escombraries no separades). Per anar cap aquí el millor és adoptar el sistema de recollida porta a porta, com ja fan un centenar de municipis catalans. Promovem-ho al nostre!

Gràcies per compartir-ho:

Streaming debat moviments socials i urnes

10 jul 2013 - 17:48 | 2 comentaris

Aquí podeu mirar l'streaming del debat sobre moviments socials i estratègies electorals del passat divendres que vam co-organitzar amb l'Ateneu Popular de Nou Barris i l'Escola del Igop.

També hi ha disponible:

- l'streaming de l'apertura de l'Escola d'Estiu que van fer el dilluns sobre el mapa actual del enfortiment col·lectiu

-  i la sessió sobre articulacions col·lectives en sostenibilitat que vem organitzar des de el CRIC.

L'idea es que el debat continuí a les xarxes o a aquesta mateixa web, mireu els comentaris.

Gràcies per compartir-ho: